כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות

זו מנה שגם ילדים (ומבוגרים) בררניים יאהבו.  כדורי בשר ברוטב עגבניות זה דיי קלאסי, אין פה תחכום מיוחד, רק מנה שנוסתה עשרות פעמים בהצלחה.

על פי הרפואה הסינית בשר הבקר מחזק דם, וזו מנה טובה לכל מי שזקוק לכך: כולל ילדים שאתם פשוט לא יודעים מה להכין להם כי הם לא אוכלים שום דבר מזין.

כמה יתרונות לאנשים בלי זמן:

  • לאחר ההכנה ניתן להקפיא את המתכון הזה לפי מנות.
  • אפשר גם להכין כמות גדולה של רוטב ולהקפיא חלק.  כשרוצים להכין את הקציצות, צריך רק להפשיר את הרוטב בסיר, ואז להוסיף את הקציצות שמכינים באותו היום.
  • נשמר במקרר ל 3 ימים בלי בעייה.

המתכון – כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות

מצרכים לרוטב:

1 בצל גדול

שמן זית

4 שיני שום כתושות

חצי כפית פלפל צ’ילי יבש, אפשר בנוסף כף פלפל ירוק חריף למי שרוצה יותר חריף

1 קופסת שימורים עגבניות MUTTI  קצוצות (400 גר’)
   או כל שימורים אחרים מאיטליה (הכי טעים).  אפשר גם עגבניות תמר מרוסקות.

1 כף רסק עגבניות.  עדיף מסוג 28%-30%.

מעט סוכר

מלח, פלפל שחור

 

מצרכים לקציצות:

600 גר’ בשר טחון  – אפשר כל בקר שמתאים לקציצות  הכי מומלץ בשר עם הרבה שומן כמו שילוב של צוואר ואסאדו. עדיף בקר טרי, ואפשר להקפיא בבית.  אם מפשירים, להעביר יום מראש למקרר.

2 שיניי שום כתושות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה


הוראות הכנה:

מתחילים עם הקציצות –

מוסיפים לבשר את כל המרכיבים.  מערבבים הייטב.  מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר.

מכינים את הרוטב –

  1. קוצצים את הבצל דק, מטגנים בשמן זית בסיר קטן, על אש קטנה עד שמזהיב.  סבלנות, זה צריך לקחת כ10 דקות.
  2. מוסיפים רסק, פלפל ירוק וצ’ילי, ומערבבים 2 דקות.
  3. מוסיפים את השום, ומייד אח”כ את העגבניות, מוסיפים עוד מים – בערך 1.5 פחיות שימורים נוספות (600 מ”ל).
  4. מוסיפים מלח, פלפל וחצי כפית סוכר.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה.
  6. טוחנים בבלנדר סטיק את הרוטב לקבלת מרקם חלק. מוסיפים עוד כוס מים (למנוע אידוי ייתר של הרוטב בזמן הבישול) ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר).
  7. בידיים רטובות, מכינים את הקציצות, עדיף לא גדולות מידי. מכניסים ישר לסיר הרוטב.
  8. מבשלים לפחות לשעה וחצי על אש קטנה עם מכסה סגור.
    חשוב לבדוק מידי פעם שיש מספיק מים. אפשר להוסיף מים במידת הצורך.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה!
    המתכון –צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה! מצרכים: 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים.לאחר מכן יש להפריד להמשך קריאה >>
  • צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וחוויאג’
    מעודכן אפריל 2021 את המתכון הזה הכנתי כבר עשרות פעמים וכמעט תמיד הוא יוצא מעולה.הבשר רך מאד, והמנה משביעה וקלה להמשך קריאה >>
  • הקציצות של סבתא של שחר
    הקציצות של של סבתא של שחר התגלו אצלינו בבית אחרי שהבן הבכור שלי חזר הביתה ואמר שאכל קציצות ממש טעימות אצל החבר שלו שחר. השגנו את המתכון והנה הוא לפניכם.להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: