איך להוריד משמעותית את הדחף למתוק?
—הרצאה—

מבין כל הטעמים, הטעם המתוק הכי מבלבל. רובנו למדנו לחלק את המזון המתוק ל”בריא” ו “לא בריא”.

אל הצד ה”לא בריא” נכנסים: גלידה, סוכריות ושוקולד. זה ברור לכולנו שאם נאכל כל היום שוקולד אז תכאב לנו הבטן, נשמין ואולי גם נחלה בסוכרת. ובכל זאת חלקנו (נו באמת, רובנו) בכל זאת אוכלים מהסוג הזה, אבל משתדלים להמעיט.

ואם בא לנו מתוק, מה נאכל בלי נקיפות מצפון? הגענו אל המתוק ה”בריא”: דבש, מייפל, סילאן, אגבה, סוכר קנים, פירות ומיצי פירות. כבר לימדו אותנו שהמתוק “הזה” דווקא בסדר: דבש זה טבעי, סילאן זה פשוט סוכר מתמרים, ופירות זה בריא, לא?

ומה לגבי המתקה של השתייה? איך נמתיק את הקפה או את חליטת הצמחים באופן טבעי? חוץ מסוכר לבן שכולם יודעים שהוא מזיק, אפשר להשתמש במתוק הבריא כמו דבש או סוכר קנים או סטיביה. אפשר גם לשתות שייק פירות או מיץ מפרי סחוט כי הם הרי מתוקים “טבעיים”. אם נרצה לוותר על הקלוריות נעבור לקבוצת תחליפי הסוכר כמו הסכרין (סוכרזית), אספרטיים (סוויט דיאט), סוכרלוז (סוכרלייט) או נשתה משקאות דיאט ללא סוכר. כיום רוב האנשים כבר יודעים שמשקאות הדיאט אינם “בריאים”.

מהנסיון שלי החלוקה הזו מטעה וגורמת להגברת הדחף למתוק!

בהרצאה אדבר מתוך הניסיון הקליני שלי בטיפול בתזונה של למעלה מ-10 שנים על הנקודות הבאות:

  • למה אנחנו רוצים מתוק?
  • איך הסוכר משפיע על הגוף, המוח והנפש?
  • איך התזונה שלנו גורמת לנו לרצות יותר מתוק?
  • למה החלוקה למתוק “בריא” ולמתוק “לא בריא” מגבירה את הדחף למתוק?
  • נעבור על אבות המזון ונבין טוב יותר כיצד הם משפיעים על הדחף למתוק ואיך נגמלים מסוכר.
  • לפי קהל היעד של ההרצאה – עובדים במשמרות, נשים אחרי לידה, נשים עובדות, מנהלים\ות, מי שנוסע הרבה, עצמאים וכו’… רעיונות וטיפים איך להפחית את הדחף למתוק באופן המותאם לכם.

*** משך ההרצאה כשעה ורבע, לאחר מכן הבמה פתוחה לשאלות.  כל המשתתפים יוצאים עם דף המסכם את ההרצאה.

להזמנת ההרצאה ולמידע נוסף צרו איתי קשר כאן
למידע אודותיי כאן