meat

ריכוך בשר

עודכן בפברואר 2021

החלבון מהחי הוא מזון מחזק אשר משמש אותנו לבניית דם ושרירים.  החלבון גם מסייע להפחית משמעותית את הצורך בפחמימות ובמתוק, ולכן עוזר בירידה במשקל.
כאשר אני מכין חלבון מהחי המטרה שלי היא תמיד להפוך אותו כמה שיותר קל לעיכול כדי שהוא יוכל לבנות את הגוף ללא “תופעות לוואי” לא רצויות כמו כבדות או עייפות אחרי האוכל, גזים, שינוי ביציאות ועוד.

למזלי למדתי בשנה האחרונה טיפ ממבשל מיומן, והתחלתי לרכך את הבשר לפני הבישול כך שהבשר הופך להיות רך יותר ופחות סיבי.

ניסיתי את הדרך הזו על בשר בקר ועוף, אך כנראה שהן יעבדו גם על בשרים אחרים באותו האופן, חשוב להקפיד על זמני ההשרייה המתאימים אחרת הבשר מתקשה.

דבר אחרון – כיוון שיש שימוש במלח רב בעת ריכוך הבשר, כדאי לטעום קודם את הבשר לפני שממליחים אותו, את הרוטב או את התבשיל.  קרוב לודאי שתצטרכו להפחית את כמות המלח שבמתכון המקורי.
קדימה להכנה…

ריכוך בשר  – ההוראות

פזרו על שני צידי הבשר מלח גס לבישול (הסוג הזול ביותר עובד הכי טוב מהנסיון שלי).

הכמות צריכה להיות נדיבה מאד, ממש לכסות בשיכבה עבה של 1/4 עד 1/2 סנטימטר לפחות משני צידי הבשר, ואם מדובר בנתח עבה אפשר גם בצדדים.

כמה זמן?  על כל סנטימטר בשר – חצי שעה.
לדוגמא אם מדובר בנתח בקר בעובי 5 סנטימטר – שעתיים וחצי השרייה.  את הבשר יש לשמור על השייש, או בימים חמים אפשר במקרר.

אפשר כמובן גם לרכך סטייק, צלעות כבש, אסאדו – באותו היחס – חצי שעה על כל סנטימטר עובי בשר.
ניתן לרכך כך גם כנפי עוף – חצי שעה.  לגבי חלקי העוף השונים, לא ניסיתי אך הייתי מנסה חצי שעה גם כן.

חשוב מאד להוריד את המלח לאחר ההשריה!

אחרי ההשריה במלח, יש לשטוף את הבשר הייטב מכל שאריות המלח ולייבש את הבשר במגבת נייר.  השקיעו מעט בהורדת המלח אחרת הבשר יהיה מלוח מידי.

בשר מוכשר ולא מוכשר – בשר מוכשר יהיה מראש מלוח יותר אז אפשר להפחית מעט בכמות המלח אם אתם רואים שהוא יוצא מלוח מידי.  בכל מקרה, לא להמליח את הבשר לפני שטועמים.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • יוגורט ביתי – בשני מרכיבים בלבד!
    יוגורט ביתי הוא מקור טוב לחיידקים פרוביוטיים, פשוט להכנה ומהנסיון שלי גם יוצא טעים (וזול) יותר מהיוגורטים הקנויים.כל מה להמשך קריאה >>
  • בולונז
    בולונז, פשוט להכנה והולך נפלא לא רק עם פסטה אלא גם בתוך פיתה, צ'אפטי או פיתה דרוזית.להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: