המתכון –
צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה!

מצרכים:

  • 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים.
    לאחר מכן יש להפריד בעזרת הידיים בין שכבות הבצל.
    הרעיון הוא לייצר מצע גדול עבור שאר מרכיבי הצלי.
  • בשר – 2 ק”ג.
    אפשר כמה סוגים.  את כולם אפשר לקנות טריים או קפואים ולהפשיר אותם לאט במשך יומיים במקרר.
    מספר 5 – צלי כתף.
    מספר 8 – אוסובוקו.
    מספר 2 – צלעות.
    מספר 1 – אנטריקוט.  עובד מצויין עם בשר קפוא, אך קחו בחשבון שזמן הבישול ארוך בהרבה ודורש לפחות 8 ויותר שעות בישול.
  • 2 עגבניות חתוכות לחצי
  • 4 עד 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות. אפשר לקלף.
  • 2 כפיות מלח גס (כפית מלח גס גדושה על כל קילו בשר).
  • חצי כפית פלפל שחור גס
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר עם תחתית עבה – מחממים את שמן הזית ומטגנים את במשך 10 דק על אש קטנה עד שהבצל מזהיב.

2. מסדרים את הבצל כך שיכסה את כל התחתית של הסיר באופן אחיד ומניחים עליו את הבשר בחתיכה אחת גדולה או שתי חתיכות.

3. מפזרים מעל ומסביב לבשר כפית גדושה של מלח גס על כל קילו בשר… על 2 קג, מפזרים 2 כפיות וכו…

5. מניחים את תפוחי האדמה והעגבניות מעל לבשר.

6. מפזרים פלפל שחור גרוס מעל לכל, מביאים לרתיחה וסוגרים עם המכסה.

7. מבשלים על אש קטנה למשך 5 עד 6 שעות.
אין צורך להוסיף בכלל מים – הסיר יתמלא נוזלים מהבשר ומהירקות.

בתאבון!

צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה אחרי בישול
אולי יעניין אותך גם…
  • אורז לבן
    לדעתי כל מבשל\ת מתחילים צריכים לדעת להכין אורז לבן. מצרף את המתכון שלי כאןלהמשך קריאה >>
  • מרק קובה סלקמרק קובה סלק
    לפני כמה שנים הלכתי ליואש שילמד אותי איך להכין אוכל טעים. בין המתכונים שלמדתי, היה את המרק המעולה הזה.  הוא ממש פשוט להמשך קריאה >>
  • meatריכוך בשר
    ריכוך בשר עודכן בפברואר 2021 החלבון מהחי הוא מזון מחזק אשר משמש אותנו לבניית דם ושרירים.  החלבון גם מסייע להפחית להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: