יש מעט מאד מצבים בהם אני ממליץ לאכול פסטה.  אבל… פעם בשבועיים-שלושה, למטופלים סך הכל בריאים, יכול לעבוד.

ואם כבר אוכלים פסטה, אז רק פסטה מקמח לבן, כיוון שהפסטה מקמח מלא מכבידה מידי על העיכול (אני יודע שזה לא מה שמקובל לומר, אבל כבר שנים שאני חוקר את הנושא וזה מה שגיליתי).
אפשר גם פסטה מאורז לבן.

למי שלא רוצה פסטה, את הבולונז אפשר לאכול על מצע של אורז או פירה, או בתוך פיתה רגילה\דרוזית או צ’אפטי עם ירקות טריים.

כמו כדורי הבשר ברוטב עגבניות, גם המנה הזו ניתנת להקפאה לפי מנות וילדים אוהבים אותה.

על פי הרפואה הסינית בשר הבקר מחזק דם, והמנה הזו עוזרת לגוון את התפריט.


המתכון – בולונז

מצרכים לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ דק

שמן זית

8 שיני שום קצוצות דק

חצי כפית פלפל צ’ילי יבש, אפשר בנוסף כף פלפל ירוק חריף למי שרוצה יותר חריף

1 קופסת שימורים עגבניות MUTTI  קצוצות (400 גר’)
   או כל שימורים אחרים מאיטליה (הכי טעים).  אפשר גם עגבניות תמר מרוסקות.

1 כף רסק עגבניות.  עדיף מסוג 28%-30%.

מעט סוכר

מלח, פלפל שחור

600 גר’ בשר טחון  – אפשר כל בקר שמתאים לקציצות.  בזמן האחרון אני אוהב בשר בקר מס’ 2 – צלעות.  עדיף לקנות בשר טחון טרי, ואפשר להקפיא בבית.  אם מפשירים, להעביר יום מראש למקרר.

הוראות הכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית, על אש נמוכה למשך כ 10 דקות, עד שהוא הופך לצהבהב.
  2. מוסיפים את השום, ורסק העגבניות.  אחרי כדקה מוסיפים את המים והתבלינים.  מביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את הרוטב.
  4. בנתיים מטגנים במחבת אחרת את הבשר הטחון עם מעט שמן זית.  חשוב להפריד את הגושים בבשר.  מטגנים אותו כ 10 דקות לפחות עד שיש צליל של טיגון, כלומר כל הבשר עשוי הייטב ושאין בכלל גושים.
  5. מעבירים את הבשר לרוטב וממשיכים לבשל לפחות לעוד שעה.  מידי פעם מערבבים, ומוסיפים מים על פי הצורך.
  6. בסוף לא לשכוח לתקן תיבול – בעיקר לאזן את החמיצות עם הסוכר והמלח.

בתאבון!


 

אולי יעניין אותך גם…
  • כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות
    מתכון כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות. קל להכנה וגם ילדים בררניים אוהבים אותו.להמשך קריאה >>
  • צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וחוויאג’
    מעודכן אפריל 2021 את המתכון הזה הכנתי כבר עשרות פעמים וכמעט תמיד הוא יוצא מעולה.הבשר רך מאד, והמנה משביעה וקלה להמשך קריאה >>
  • המבורגר
    מתכון פשוט, שיוצא טעים כמו במסעדה. הרעיון הוא לקחת בשר עם אחוז שומן גבוה, כך הוא יוצא עסיסי ולא יבש.להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: