עודכן ביולי 2024

יערה העבירה לנו את המתכון הזה, ומאז אלו הקציצות שהילדים מבקשים.
העניין עם קציצות בבית שלנו, הוא שאחרי כמה פעמים של הכנה רצופה של מתכון כלשהו, לכולם קצת נמאס…
ואז צריך למצוא מתכון חדש, או לחזור למתכון ישן כמו הקציצות של סבתא של שחר או כדורי בשר ברוטב עגבניות.

 

המתכון – קציצות מטוגנות ברוטב אדום חמצמץ – שילדים אוהבים

מצרכים לקציצות:

  • קילו בשר טחון
  • ביצה
  • בצל 1 גדול
  • כפית מלח דק
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כוס פירורי לחם

אופן הכנת הקציצות:

  1. טוחנים במעבד מזון את הביצה והבצל – עד שהבצל טחון לגמרי והביצה מעט מקציפה.
    בערך 20 שניות סה"כ.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון למעבד מזון וטוחנים ל 20 שניות.
  • אם אין מעבד מזון אפשר לגרר את הבצל בפומפייה דקה ולערבב עם ביצה טרופה.
    את הבשר הטחון כדאי לבקש מהקצב שיהיה טחון דק פעמיים.  אפשר לגמרי לוותר על השלב הזה אם לא מתאפשר.

3. מוציאים את הבלילה מהמעבד מזון לקערה, ומערבבים את שאר המרכיבים: מלח, פלפל שחור ופירורי לחם.

4. מכסים את הקערה ומכניסים ל15 דקות למקרר למנוחה.

  • בנתיים מכינים את הרוטב.

מצרכים לרוטב

  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)

  •  1 קופסה של רסק עגבניות (100 גרם)

  • 2 כפות חומץ בן יין או חומץ תפוחים

  • 2 כפות רוטב סויה או וורשסטרשייר

  • 2 כפות סוכר

  • כפית ממרח חרדל גרגירים, או חצי כפית ממרח חרדל חריף

  • חצי כפית מלח דק

  • רבע כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב
  1. בסוטאג' (סיר רחב עם דפנות קצרות) מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב על אש בינונית.  מערבבים מידי פעם כדי שלא ישרף.
  2. אחרי 5 דקות שרוטב רותח על אש קטנה, מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה.  בשלב זה אפשר לכבות את האש ולשים בצד את הסיר בצד.

טיגון הקציצות

  1. מוציאים את הקציצות מהמקרר, קורצים קציצות בגודל שרוצים ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שכל קציצה מקבלת חריכה יפה מכל הצדדים –  ומוציאים לצלחת.
  2. חוזרים על הפעולה עד שמטגנים את כל הקציצות.

בישול הקציצות ברוטב

  1. מעבירים את כל הקציצות אל הרוטב, מביאים לרתיחה ומוודאים שיש מספיק מים עד לכיסוי של הקציצות.  מכסים ומחלישים לאש הכי קטנה.
  2. מבשלים לשעה וחצי לפחות.  לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים.  אם חסר, מוסיפים מעט מים.
 
הגשה
 

מומלץ להגיש מצע של אורז לבן .  אפשר גם לשים כמה קציצות חמות בתוך לחמניה/בגט/פיתה –  עם כמה עלי חסה או פטרוזיליה קצוצה – כסנדוויץ בשר מפנק.

אולי יעניין אותך גם…
  • meatריכוך בשר
    ריכוך בשר עודכן בפברואר 2021 החלבון מהחי הוא מזון מחזק אשר משמש אותנו לבניית דם ושרירים.  החלבון גם מסייע להפחית להמשך קריאה >>
  • חוויאג' למרק
    חוויאג למרק (לא להתבלבל עם חוויאג' לקפה) הוא תערובת תבלינים טחונים מהמטבח התימני והוא נכנס כמעט לכל תבשיל בשרי או להמשך קריאה >>
  • דאל הודי – תבשיל עדשים הודי
    גאיו פינטו - אורז ושעועית מקוסטה ריקה. זוהי מנה טבעונית - משביעה ומזינה המתאימה לכל ארוחה. אפשר להכין מראש ולהקפיא. בתאבון!להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: