meat

ריכוך בשר

החלבון מהחי הוא מזון מחזק אשר משמש אותנו לבניית דם ושרירים.  החלבון גם מסייע להפחית משמעותית את הצורך בפחמימות ובמתוק, ולכן עוזר בירידה במשקל.
כאשר אני מכין חלבון מהחי המטרה שלי היא תמיד להפוך אותו כמה שיותר קל לעיכול כדי שהוא יוכל לבנות את הגוף ללא "תופעות לוואי" לא רצויות כמו כבדות או עייפות אחרי האוכל, גזים, שינוי ביציאות ועוד.

למזלי למדתי בשנה האחרונה טיפ ממבשל מיומן, והתחלתי לרכך את הבשר לפני הבישול.
היתרון הוא בשר במרקם רך יותר, קל יותר לעיכול ומתבשל מהר יותר.

אני מכיר שתי דרכים שעובדות וניסיתי אותן על בשר בקר ועל עוף.  אני מנחש שהן יעבדו גם על בשרים אחרים באותו האופן, חשוב להקפיד על זמני ההשרייה המתאימים.  בשר בקר דורש הכי הרבה זמן השרייה (כדאי לפחות 12 שעות ועד 24 שעות), לאחר מכן כבש וחזיר, ולאחר מכן הודו ולבסוף עוף (3-6 שעות).
אם משאירים את הבשר בהשרייה למשך זמן רב יותר ממה שציינתי הבשר מתקשה.

קדימה להכנה…

ריכוך בשר (כשר) – פפאיה ירוקה
הפפאיה מכילה אנזים הנקרא פפאין אשר מפרק חלבון.  תושבי אמריקה הדרומית השתמשו בפפאיה למטרה זו במשך אלפי שנים.

הוראות הכנה:
פורסים עם קולפן פרוסות דקות של פפאיה ירוקה, ועוטפים את הבשר בפרוסות, מניחים במקרר בכלי סגור הייטב בין 4-24 שעות.  לא עוברים את ה 24 שעות כיוון שאז הבשר מתחיל להתקשות.  לאחר מכן שוטפים את הבשר ומבשלים.

ריכוך בשר (לא כשר) – השריה ביוגורט

השרייה ביוגורט נפוצה במטבחים רבים: הודי, תורכי, יווני ועוד…
מצאתי שהשיטה הזו יעילה יותר מאשר השימוש בפפאיה.
המנגנון לא לגמרי ברור, אבל יש כמה תאוריות מדוע היוגורט מרכך את הבשר.
היוגורט מכיל חומצה לקטית, אשר גורמת להעלאת החומציות בבשר ומייעלת את עבודת האנזימים המצויים בבשר.  אנזימים אלו מפרקים את החלבון ומקלים על העיכול שלו, ואת הקולגן אשר אחראי על המבנה הנוקשה של הבשר.

הוראות הכנה:
לוקחים כף גדושה של יוגורט, ומצפים את הבשר בשכבה דקה של יוגורט, מניחים במקרר בכלי סגור הייטב בין 4-24 שעות.  לא עוברים את ה 24 שעות.  שוטפים את הבשר מהיוגורט ומבשלים כרגיל.

באופן זה ניתן להשתמש בבשר בקר לבישול קצר כמו סטייקים או לבישול ארוך כמו לצלי.


לסיכום:
ריכוך הבשר מסייע בעיכול בייחוד למי שמרגיש כבדות בעיכול לאחר אכילה של חלבון, אך הוא מומלץ לכולם.

למתכוני בשר:
צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וחוויאג'

תגובות בפייסבוק:
סגירת תפריט