זוהי מנה טבעונית המתאימה כארוחה משביעה ומזינה.
אני ממליץ על המנה הזו לטבעונים/צמחונים כמנה עיקרית, ולאוכלי הבשר כארוחת בוקר או ערב.

זוהי הגרסה מקוסטה ריקה של “מג’דרה” – שעועית שחורה ואורז מתובלים בטעמים שונים מהמג’דרה שלנו.

בקוסטה ריקה נהוג להגיש את המנה יחד עם ביצת עין או מקושקשת וכך המנה עוד יותר מזינה ומשביעה.

  – המתכון כולל הכנה של שעועית שחורה, ואפשר להכין אותה מראש ולשמור במקרר לכמה ימים.

על פי הרפואה הסינית שעועית שחורה מחזקת את ייצור הדם ומשתנת ובכך עוזרת לתפקוד מערכת הלימפה ומנקה את הגוף מעודפי נוזלים בעיקר בפלג הגוף התחתון.


המתכון – גאיו פינטו – Gallo Pinto – אורז ושעועית מקוסטה ריקה

למתכון 3 שלבים:
1. השריה של השעועית
2. בישול השעועית
3. הוספת ירקות ותבלינים לשעועית, והכנת אורז

המתכון מיועד להכנה של 500 גרם שעועית שחורה.
אני מכין 1.5 ק”ג כל פעם, ומקפיא את השעועית לאחר הבישול ולפני שלב התיבול.  בפעם הבאה שאני רוצה להכין את המתכון, אני מפשיר את השעועית המוכנה וממשיך לשלב התיבול.

מצרכים לבישול השעועית

500 גרם שעועית שחורה – מושרית במים לפחות ל12 שעות.

אפשר להשרות עד 24 שעות, אך כדאי להחליף את המים לפחות פעם אחת תוך כדי התהליך.  בשלב הראשון של ההשריה השעועית “שותה” המון מים, אז כדאי לשים לפחות 2 ליטר מים בכלי ההשריה.

2 מקלות סלרי עלים שלמים כולל הגבעולים

2 ענפי טימין טריים, או 1/2 כפית עלי טימין יבשים

כפית גדושה מלח גס

6 שינים שום שלמות

1 בצל שלם

הוראות בישול השעועית

  1. לסנן את מיי ההשריה של השעועית ולהעביר לסיר גדול – כך שיהיה מקום לפחות ל 5-8 ס”מ מים מעל לקו השעועית.
  2. להוסיף מלח, להביא לרתיחה ולנקות את הקצף שמצטבר.  זה לוקח בערך 5 עד 10 דק ואחרי שהקצף הסמיך נגמר, אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לבישול: בצל, שום, טימין, סלרי.
  3. לבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי עד שהשעועית רכה.
    * אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר (אני לא ניסיתי).
  4. אחרי שהשעועית רכה, אפשר לפצל את הכמות – לקרר ולהקפיא חלק ולהכין את השאר לפי השלב הבא – שלב התיבול.

מצרכים לשלב התיבול

1 בצל קצוץ דק

1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק

8 שיני שום קצוצות דק

2 עלי טימין קצוצים דק או 1/2 כפית עלי טימין יבשים

1/2 כפית אבקת כמון

מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול על פי הטעם

סוכר חום או מולסה לפי הטעם

שמן זית

עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה לשלב התיבול

  • זה הזמן להכין את האורז כדי שיהיה מוכן יחד עם הגאיו פינטו.
    אפשר להשתמש בכל סוג אורז – במקור אוכלים עם אורז לבן.
  1. במחבת גדולה מקפיצים בצל עם שמן זית עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הגמבה, השום והסלרי ומקפיצים עד לריכוך הירקות.
  3. מוסיפים טימין, סוכר חום או מולסה, מלח ופלפל לפי טעם.
  4. מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. להגשה – אפשר לערבב מראש את האורז והשעועית או להניח אורז בקערה ומעליה את השעועית.  להוסיף מעל כוסברה קצוצה ואפשר רק אם רוצים (ממש מומלץ) להמשיך ולגוון עם:

    * ביצת עין עם צהוב נוזלי  או ביצה מקושקשת או ביצה קשה/רכה חמה
    סלסה ורדה – רוטב מקסיקני ירקרק מעט פיקנטי שהולך נפלא עם המנה
    * שמנת חמוצה 27% – 2 כפות מוסיפות הרבה טעם.

    ביצה, סלסה ורדה ושמנת חמוצה.

בתאבון!


אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: