סחוג תימני אדום

סחוג תימני אדום

מעודכן לפברואר 2021

הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  אפשר להכין ממנו בנדיבות כי הוא מחזיק מעמד יפה במקרר כמה שבועות.

מבחינה טיפולית
החריף משפיע על הגוף בשני שלבים.  בשלב הראשון הוא מחמם את הגוף וגורם לתחושה של חום במערכת העיכול ובכל הגוף.  הוא ממריץ את זרימת הדם ממרכז הגוף אל הקצוות – הגפיים, הראש והעור.
בשלב השני הוא גורם להוצאת נוזלים מהגוף דרך פעולת ההזעה ודרך עידוד פעולת המעיים והיציאות.

מצבים רפואיים להם החריף יכול לעזור:
עצירות (מעודף לחות או קור – אפשר לקרוא עוד כאן)
תחושות קור, נימול וכאב עמום בגפיים
גזים וכאבי בטן
הצטננות

הסחוג באופן מסורתי נאכל יחד עם מאכלים מכבידים, כדי להקל על העיכול שלהם ולדאוג שהמזון לא “יתקע” בקיבה ובמעיים לדוגמא: בשר צלי מבושל, חמין, ג’חנון, קובנה, מלוואח.

מי שסובל מהבעיות הבאות במערכת העיכול – כדאי לשים לב לפני שאוכלים מהסחוג הזה:

כיב קיבה (אולקוס), צרבת, הליקובקטר פילורי ובקע סרעפתי, וגם טחורים – כדאי לנסות רק מעט מהסחוג, ולחכות יום יומיים לראות אם מופיעה אי נוחות באזור הקיבה, החזה או היציאות בהתאמה. 

המתכון – סחוג תימני אדום

מצרכים:

  • חופן פלפל אדום חריף יבש (קטנים) – לפורר אותם להוציא כ 50% מהגרעינים. לזרוק את הגרעינים המיותרים.  ניתן גם להשתמש בפלפל אדום חריף וארוך במקום היבש.
  • כפית מכל אבקה : כמון, פלפל שחור, פלפל לבן
  • ראש שום מקולף
  • שמן זית לפי הצורך
  • אופציה – עלי כוסברה טרייה, רק העלים, ללא גבעולים.

הוראות הכנה:

  1. לשים את הפלפל החריף בסיר, לשפוך מעל מים רותחים ולחכות 15 דקות.
    *אם משתמשים בפלפל הטרי, אפשר רק לקצוץ אותו ולשים בצנצנת.
  2. להפריד את שיני השום ולחתוך קטן ולשים בצנצנת
  3. להוסיף תבלינים, עלי הכוסברה, ואת הפלפל האדום המסונן.
  4. לערבב הכל בבלנדר סטיק.
    *אפשר כמובן להשתמש במעבד מזון, מטחנת בשר או מכתש ועלי.
  5. להוסיף מעט שמן זית.  אפשר להוסיף מעט מלח למי שרוצה.
  6. לסגור בתוך כלי אטום, ולשים מעט שמן זית בשכבה העליונה כדי לשמור על הטריות.

הוראות שימוש:

אפשר לאכול את הסחוג כמו שהוא או כמו שנהוג אצל התימנים – לשים כף מהסחוג בצלוחית, להוסיף מעט חומץ תפוחים טבעי, לערבב ולהשתמש ביום-יומיים הקרובים.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • חמאה מזוקקת, גהייחמאה מזוקקת – גהי
    חמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>