מטבוחה מהירה

זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא קלה להכנה, טעימה, ומשמשת כמנה חריפה וחמה.  הולכת מעולה עם טחינה לעידון החריפות, עם חביתה או ביצת עין, ועם מג’דרה.

מבחינת ההשפעה הטיפולית המטבוחה דומה ל – סחוג תימני אדום, אך היא מוגשת חמה וכך היא מתאימה עוד יותר למצבים המערבים קור כמו השלב הראשון של דלקת בשתן או של הצטננות, כאבי מחזור הגורמים להתכווצויות בבטן, שלשולים מימיים וחסרי ריח הנגרמים מקור וחולשה.

כדאי להכין כמות גדולה יותר, היא נשמרת טוב בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים בלי בעייה.


המתכון – מטבוחה מהירה

מצרכים:

  • 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים לטבעות דקות
  • 4 שיני שום מקולפות וקצוצות דק
  • 3 עגבניות בינוניות רכות כמה שיותר, חתוכות לקוביות
  • מעט מלח ופלפל
  • שמן זית לפי הצורך

הוראות הכנה:

  1. מוזגים למחבת 4 כפות שמן זית, ומוסיפים את הפלפל הירוק.  מקפיצים אותו עד שמשנה צבע כ-2 דקות
  2. מוסיפים את העגבניות והשום ביחד.  מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים אותם כ 10 דקות עד שהמים מהעגבניות מתאדים ומתחיל להשמע צליל טיגון.
  3. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • חמאה מזוקקת, גהייחמאה מזוקקת – גהי
    חמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>