
חוויאג למרק (לא להתבלבל עם חוויאג' לקפה) הוא תערובת תבלינים טחונים מהמטבח התימני והוא נכנס כמעט לכל תבשיל בשרי או צמחוני – כמו מרק, צלי בשר ועוד.
לפני שנה מיכל שגרה בקצה הרחוב, לימדה אותי איך להכין את החוויאג' לבד ומאז יש לי תמיד במקפיא את כל התבלינים שצריך למתכון.
אני מכין ממנו כל פעם כמות קטנה כך שהחוויאג' נשאר עם ארומה משגעת וטעם חזק ועשיר.
על פי הרפואה הסינית התבלינים שבו מחממים את הגוף ובפרט את מערכת העיכול כך שהוא מעודדים תאבון ומסייעים בעיכול.
המתכון – חוויאג' למרק
מצרכים להכנה של צנצנת קטנה של התבלין
8 פולי הל בינוניים (עם הקליפה)
4-5 כפתורי ציפורן
4 כפיות גדושות זרעי כמון
3.5 כפיות גדושות זרעי כוסברה
3 כפיות אבקת כורכום
2 כפיות גדושות גרגירי פלפל שחור
8 גרגירים בינוניים של פלפל אנגלי
1 כפית שטוחה זרעי חילבה
הוראות הכנה:
1. "פותחים את התבלינים":
מקפיצים על מחבת יבשה את כל אחד מהתבלינים בנפרד עד שהם מתחילים להשחים מעט ו"רוקדים" על המחבת. שלב זה מעצים את הטעם של התבלינים.
2. מצננים את התבלינים מעט.
3. טוחנים את כל המרכיבים במטחנת תבלינים, עד למרקם של אבקה.
אפשר לשמור בכלי אטום במקפיא.
בתאבון!
אולי יעניין אותך גם…
דאל הודי – תבשיל עדשים הודי
גאיו פינטו - אורז ושעועית מקוסטה ריקה. זוהי מנה טבעונית - משביעה ומזינה המתאימה לכל ארוחה. אפשר להכין מראש ולהקפיא. בתאבון!להמשך קריאה >>פיתה הודית על המחבת – צ'אפטי
במשפחה שלי ממש אוהבים לאכול פיצה לארוחת ערב… זהו מזון חם, טעים, משביע ואפשר לשנות את המרכיבים על הבצק בהתאם לטעם להמשך קריאה >>הקציצות של סבתא של שחר
הקציצות של של סבתא של שחר התגלו אצלינו בבית אחרי שהבן הבכור שלי חזר הביתה ואמר שאכל קציצות ממש טעימות אצל החבר שלו שחר. השגנו את המתכון והנה הוא לפניכם.להמשך קריאה >>