המתכון –
צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה!

מצרכים:

  • 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים.
    לאחר מכן יש להפריד בעזרת הידיים בין שכבות הבצל.
    הרעיון הוא לייצר מצע גדול עבור שאר מרכיבי הצלי.
  • בשר – 2 ק”ג.
    אפשר כמה סוגים.  את כולם אפשר לקנות טריים או קפואים ולהפשיר אותם לאט במשך יומיים במקרר.
    מספר 5 – צלי כתף.
    מספר 8 – אוסובוקו.
    מספר 2 – צלעות.
    מספר 1 – אנטריקוט.  עובד מצויין עם בשר קפוא, אך קחו בחשבון שזמן הבישול ארוך בהרבה ודורש לפחות 8 ויותר שעות בישול.
  • 2 עגבניות חתוכות לחצי
  • 4 עד 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות. אפשר לקלף.
  • 2 כפיות מלח גס (כפית מלח גס גדושה על כל קילו בשר).
  • חצי כפית פלפל שחור גס
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר עם תחתית עבה – מחממים את שמן הזית ומטגנים את במשך 10 דק על אש קטנה עד שהבצל מזהיב.

2. מסדרים את הבצל כך שיכסה את כל התחתית של הסיר באופן אחיד ומניחים עליו את הבשר בחתיכה אחת גדולה או שתי חתיכות.

3. מפזרים מעל ומסביב לבשר כפית גדושה של מלח גס על כל קילו בשר… על 2 קג, מפזרים 2 כפיות וכו…

5. מניחים את תפוחי האדמה והעגבניות מעל לבשר.

6. מפזרים פלפל שחור גרוס מעל לכל, מביאים לרתיחה וסוגרים עם המכסה.

7. מבשלים על אש קטנה למשך 5 עד 6 שעות.
אין צורך להוסיף בכלל מים – הסיר יתמלא נוזלים מהבשר ומהירקות.

בתאבון!

צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה אחרי בישול
אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • פיתה הודית על המחבת – צ’אפטי
    במשפחה שלי ממש אוהבים לאכול פיצה לארוחת ערב…  זהו מזון חם, טעים, משביע ואפשר לשנות את המרכיבים על הבצק בהתאם לטעם להמשך קריאה >>
  • בולונז
    בולונז, פשוט להכנה והולך נפלא לא רק עם פסטה אלא גם בתוך פיתה, צ'אפטי או פיתה דרוזית.להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: