מרק קובה סלק

לפני כמה שנים הלכתי ליואש שילמד אותי איך להכין אוכל טעים.

בין המתכונים שלמדתי, היה את המרק המעולה הזה.  הוא ממש פשוט להכנה וטעמו משתבח מאד אחרי שנותנים לו לשבת לילה במקרר.

אפשר להכין את המרק לבד, אבל כמובן שהרבה יותר טעים לאכול אותו עם הקובה.  מצאתי שהכי קל זה להכין את המרק יום קודם, ואת הקובה אפשר להכין באותו היום שרוצים לאכול.


מבחינה טיפולית

מרק סלק עוזר לייצר דם ולחות בגוף, בייחוד בעור ובמעיים. לכן הוא משמש לטיפול בעצירות, במצבי יובש בעור ובשיער והוא עוזר למצבים של אנמיה (מחסור בדם).  הוא ממש קלאסי לנשים אחרי לידה.
הטעם החמוץ מתוק (מיץ לימון וסוכר) מסייע לאיסוף הדם בכבד ומסייע למצבים כמו טיקים בעיניים, כאבי ראש והתפרצויות זעם.  הקובה מכיל סולת, בצל, בשר בקר, פלפל שחור וכמון והוא משביע וממלא את הקיבה ומסייע בחיזוק הדם.

המתכון – מרק קובה סלק

מצרכים למרק:

2 בצלים חתוכים לחצי ואז לפרוסות דקות

ראש שום שלם – לקלף את השיניים ולהשאיר אותן שלמות

3 סלקים – מקולפים וחתוכים לחצי ואז לפרוסות דקות

1 או 1/2 חבילת סלרי עלים

3 כפות גדושות סוכר

2 כפיות מלח

כף גדושה רסק עגבניות

מיץ מ-2 לימונים

שמן זית

הכנה:

  1. לטגן את הבצל היטב עם שמן זית
  2. להוסיף את שאר הירקות, הסוכר והמלח ורסק העגבניות ולטגן עוד 10 דקות
  3. להוסיף 2-3 ליטר מים
  4. להביא לרתיחה ולהחליש את האש לביעבוע חלש למשך שעה.
  5. לתקן תיבול – להוסיף מיץ לימון ולהביא לאיזון הטעם בין המלח, הסוכר והלימון.  צריך לשים לב בשלב הזה, כי זה ההבדל בין מרק בינוני לטעים.
  6. אחרי שהמרק מוכן אפשר להתחיל להכין את הקובה (עדיף להכין אותו יום מראש)

מצרכים לקובה סולת:

2 כוסות סולת דק

1 כוס מים

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

הכנה:

  1. לערבב את המצרכים היבשים בקערה, ליצור גומה באמצע ולשפוך בתוכה את המים.  לערבב היטב כך שכל המרכיבים רטובים.
  2. לכסות את הקערה בפלסטיק נצמד ולהניח בצד ל30 דקות לפחות.


מצרכים ל
מלית של הקובה:

2 בצלים קצוצים דק מאד

½ ק”ג בקר טחון

1 כפית מכל אחד: פלפל שחור גרוס דק, מלח, כמון

הכנה של המלית:

  1. לטגן את הבצל היטב, אח”כ להוסיף את הבשר ולטגן אותו עד שכל המים מתאדים ויש צליל טיגון.
  2. להוסיף תיבול

הכנה של הקובה:

  • המתכון הזה מייצר קובה מעט רטוב.  הייתרון הוא שאפשר להגיע לקובה עם “קירות” דקים ואז כשהוא מתבשל הוא נשאר קליל ולא כמו יציקה כבדה.
  • כדאי לעבוד עם הסולת הרטובה, הידיים צריכות להיות רטובות.
  • התהליך דיי קצר, אבל דורש תרגול:
  1. מכינים כדור קטן מהבצק.
  2. מניחים אותו על יד שמאל, ועם 2 אצבעות (המורה והאמה) של יד ימין – משטחים את הכדור למשטח עגול על כף היד.
  3. מניחים מלית של בשר טחון באמצע (חשוב שהמלית לא תהייה חמה).
  4. סוגרים את הקובה בעדינות.  למי שלא יודע איך להכין ואין ממי לבקש שיראה לו – אפשר להסתכל בסרטון הזה מדקה 8:20 לקבל השראה למי שמעולם לא הכין כאן.
  5. מניחים את הקובה בעדינות במרק הרותח ומבשלים אותם למשך 30 דקות.  הקובה מוכן בעצם אחרי כמה דקות, כשהוא צף.
בתאבון!
אולי יעניין אותך גם…
  • צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה!
    המתכון –צלי בקר עם בצל ותפוחי אדמה – קל להכנה! מצרכים: 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים.לאחר מכן יש להפריד להמשך קריאה >>
  • כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות
    מתכון כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות. קל להכנה וגם ילדים בררניים אוהבים אותו.להמשך קריאה >>
  • המבורגר
    מתכון פשוט, שיוצא טעים כמו במסעדה. הרעיון הוא לקחת בשר עם אחוז שומן גבוה, כך הוא יוצא עסיסי ולא יבש.להמשך קריאה >>
תגובות בפייסבוק: