חמאה מזוקקת, גהיי

חמאה מזוקקת – גהי

עודכן בפברואר 2021

חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. השימוש בחמאה מזוקקת קיים במשך אלפי שנים אצל עמים רבים, מהודו ועד תימן (סמנה), בשל האיכויות הרפואיות הרבות שיש לה:

  • היא נשמרת לאורך זמן בחוץ ללא קרור
  • טמפרטורת השריפה שלה היא כ 250 מעלות, והיא גבוהה בהרבה משל החמאה כ190 מעלות. לכן היא מעולה לשימוש בבישול והקפצה כיוון שאיננה נשרפת בקלות כמו החמאה.
  • היא קלה לעיכול וניתנת לשימוש גם למי שרגיש למוצרי חלב והיא משמשת מזון לריפוי מערכת העיכול ותאי המעיים בפרט, בשל התכולה הגבוהה של חומצה בוטרית – חומצה זו משמשת מזון לתאי המעיים ותורמת לבריאותם וכן משפרת את תפקוד מערכת החיסון ומסייעת בהפחתת דלקות.
    מטופלים הסובלים ממעי רגיז, קנדידה, ומחלות מעי דלקתיות יכולים להשתמש בחמאה המזוקקת כחלק מתהליך שיקום מערכת העיכול.
  • על פי הרפואה המסורתית היא מזינה את הגוף במצבי יובש (עצירות, יובש בעור ובעיניים…), מזינה את התמציות (האיברים הפנימיים והמערכת ההרמונלית) ובשימוש מסורתי אף מורחים אותה כמו שמן על העור.
  • טעמה הוא כמו של חמאה עם ניחוח אגוזי עדין.

המתכון – חמאה מזוקקת – גהי


מצרכים:

600 גר’ חמאה (אפשר להכין בכל כמות שרוצים)

הכנה:  (20 דק’)

בסיר קטן, ממיסים את החמאה על אש קטנה.

כשחמאה מתחילה לרתוח, מתחילים להוריד את הקצף הלבן שמצטבר.  הקצף הוא מוצקי החלב שבחמאה.  מנקים את הקצף, ומניחים לחמאה לכמה דקות.  חוזרים ומנקים שוב כל כמה דקות, עד שהקצף נעלם, והחמאה הופכת להיות בצבע זהוב והיא שקופה. הגהי מוכן.

אם רוצים לתת לגהי טעם אגוזי מובהק יותר, אפשר לבשל אותו עוד כמה דקות.  בזמן זה מוצקי החלב ששקעו לקרקעית הסיר נחרכים ומעניקים את הטעם האגוזי האופייני לגהי.

מורידים מהאש, ונותנים לגהי להתקרר.  מוצקי החלב שנותרו ישקעו לתחתית הסיר.

לאחר כעשר דקות אפשר כבר לסנן בזהירות את הנוזל הזהוב לכלי נקי, ללא המשקעים הלבנים שנשארו למטה.

אפשר לשמור את הגהי במקרר חודשים ארוכים.

חמאה מזוקקקת, גהי
החמאה המזוקקת אחרי קרור
אולי יעניין אותך גם…
  • סחוג ירוק מהיר
    סחוג ירוק מהיר זה סחוג שאני מכין תוך 5 דקות, ממש על הדרך לפני ארוחת צהריים. לקריאה על ההשפעה הטיפולית של הסחוג – היא להמשך קריאה >>
  • מטבוחה מהירה
    מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה.  כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>
  • סחוג תימני אדום
    סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף!  ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות “חריף למתקדמים”.  להמשך קריאה >>