הצלייה האיטית בתנור, יחד עם שומן טבעי שנותר על הבשר, מאפשרת לבשר להתבשל בעדינות ולהפוך לרך, עסיסי ומלא בטעם.
הוא מתאים במיוחד לאנשים הסובלים ממצבי אנמיה, עייפות כרונית, קור פנימי, ירידה בתיאבון או חולשה כללית.
מעבר ליתרונות התזונתיים – זו פשוט מנה טעימה.
אפשר לאכול את הבריסקט חם או קר, בלחם, על אורז או לצד ירקות – והוא נשמר נהדר גם כמה ימים במקרר.
לכל החוששים ממתכון עם כמה שלבים – זה באמת פשוט… סה"כ תיבול, צלייה ואז מוצאים את הבשר ועוטפים אותו ומחזירים לתנור.
המתכון
בריסקט בקר בתנור – רך, עסיסי ומלא טעם
מצרכים
2.5 ק"ג בריסקט (חזה בקר)
צד אחד עבה עם שכבת שומן – אל תסירו את השומן לפני הצלייה כדי לשמור על עסיסיות. אפשר להסיר לאחר הצלייה.
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב וורצ'סטר
3 כפיות (גדושות) מלח גס
2 כפיות (גדושות) פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
1. הכנה ותיבול
מייבשים היטב את נתח הבשר עם מגבות נייר.
שמים את הבשר בקערה גדולה.
יוצקים מעליו את רוטב הסויה ורוטב הוורצ'סטר – מצפים מכל הצדדים.
שופכים החוצה את הנוזל שנותר בקערה.
מפזרים מעל הבשר את המלח הגס והפלפל השחור הגרוס.
2. צלייה בתנור
מחממים תנור ל־130 מעלות, טורבו.
מניחים את הבשר על רשת, ובתחתית – תבנית לאיסוף נוזלים.
מכניסים לתנור וצולים שעתיים.
משנים מצב תנור ל־חום עליון-תחתון, ללא טורבו, ממשיכים לצלות עוד 2.5 שעות.
3. עיטוף והמשך צלייה
מוציאים את הבשר מהתנור.
עוטפים אותו היטב ב־2 שכבות של נייר אפייה או נייר קצבים, ואז ב־2 שכבות של נייר אלומיניום.
המטרה: לשמור על האדים והנוזלים בתוך העיטוף.
מעלים את התנור ל־150 מעלות, חום עליון-תחתון (ללא טורבו).
מחליפים את התבנית שמתחת לרשת (למניעת ריחות שרופים).
מחזירים את הבשר העטוף לתנור לצלייה נוספת של שעה.
4. מנוחה וחיתוך
לאחר הצלייה הסופית, משאירים את הבשר עטוף לעוד שעה לפחות – עד קירור חלקי או מלא.
פורסים את הבשר נגד כיוון הסיבים.
הגשה ואחסון
טעים חם או קר.
ניתן לחמם ב־מיקרוגל, לשלב בפירה, אורז או סנדוויצ'ים.
מומלץ לחתוך לפרוסות דקות מאוד.
נשמר היטב במקרר ל־מספר ימים עטוף היטב.
בתאבון!
אולי יעניין אותך גם…
מטבוחה מהירה
מטבוחה מהירה זאת לא באמת מטבוחה. כבר חטפתי על זה שקראתי לה מטבוחה, כי אין בה פלפלים אדומים או פפריקה… אבל היא להמשך קריאה >>סחוג תימני אדום
סחוג תימני אדום מעודכן לפברואר 2021 הוא חריף! ומתאים רק למי שממש אוהב חריף או רוצה לנסות "חריף למתקדמים". להמשך קריאה >>חמאה מזוקקת – גהי
חמאה מזוקקת – גהי עודכן בפברואר 2021 חמאה מזוקקת היא חמאה שהפרידו ממנה את מוצקי החלב, ומה שנותר הוא שומן טהור. להמשך קריאה >>