איך מפסיקים לנשנש בערב

מטופלות רבות מתוסכלות שהן לא מפסיקות לנשנש בשעות הערב.
מצאתי שהפתרון לבעיה הזו פשוט ביותר, ונותן תוצאות ברורות אחרי יום אחד של תרגול.

הנה דוגמא מאוד נפוצה לשיחה בקליניקה:

אני: מה אכלת אתמול בארוחת ערב?
מטופלת: אתמול לא ממש אכלתי, רק חטפתי איזה פרי, ואחר כך קצת אגוזים, ולפני השינה ארטיק ללא סוכר.

אני: האם את בדרך כלל אוכלת ארוחת ערב מסודרת?
מטופלת: זו נקודה בעייתית… לפעמים אני כל כך עסוקה עם (השלימו את החסר) הילדים / העבודה / ספורט, שממש אין לי כוח להכין, ואני מוותרת על ארוחת ערב.

העצה שלי פשוטה: לא לוותר על ארוחת ערב

ארוחה מתאימה תפחית מייד דחף למתוק, וגם:

  • תמנע עלייה במשקל ותאזן את משק הסוכר בדם.
  • תשפר את שנת הלילה – כי לא הולכים לישון רעבים.
  • תפחית כעס וחרדה. מה הקשר? פעמים רבות רעב יתרום לחוסר סבלנות ולעצבים עם הילדים או עם בני הזוג בשעות הערב, או יגרום לחרדה להתגבר בשעות הלילה אשר תכניס אותנו ל’סרטים רעים’ שיפריעו לשינה. במקרה זה הפתרון אינו רגשי אלא פיזי. לכו לאכול!

אוקי שכנעת אותי. מה לאכול?

זה כמובן תלוי במצב הבריאותי. הדבר הכי קשה זה לתת תפריט כללי, כי זה לא תמיד נכון לכולם.

כדי שיהיה אפשר להתחיל לנסות, הנה כיוון כללי: כדאי לאכול חלבון (ביצים, טונה, סרדינים, או עדשים) עם פחמימה כמו אורז לבן או לחם, לצד ירקות טריים או מוקפצים. חשוב שהארוחה תהיה משביעה ומספקת, וכך לא יהיה דחף למתוק או לאיזה פיצוי בהמשך הערב.

דוגמאות לארוחות ערב שיטפלו בצורך לנשנש:

  • שקשוקה או מטבוחה עם ביצת עין – החריף מועיל כיוון שהוא תורם לשובע, גורם לאוכל לנוע במערכת העיכול, ומונע תחושת מלאות אחרי האוכל. אפשר עם פרוסת לחם וירקות.
  • ביצה מטוגנת כלשהי עם מעט גבינה קשה – הטעם ה’בשרי’ של הגבינה יעזור בתחושת הסיפוק מהארוחה, יחד עם פרוסת לחם וירקות.
  • טונה או סרדינים לצד פרוסת לחם וירקות.
  • מג’דרה יחד עם חריף כלשהו ועם ירקות טריים או מוקפצים (למי שלא אוכל מהחי).
  • במצבים מסוימים דייסת סולת ממש תעזור לתחושת השובע – 2 כפות דייסה עם מים, ולערבב בסיר תוך חימום על האש. לערבב כל הזמן אחרת יש גושים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. להוסיף חצי כפית חמאה ולאכול חם.

מקור לתמונה – Alice Pasqual

אולי יעניין אותך גם…